Top 5 sfaturi pentru intretinere termopane

Dacă doriți ca vitrajul să dureze o viață

Geamurile duble sunt adesea comercializate ca fiind „fără întreținere” și, cu siguranță, susținem această afirmație în majoritatea cazurilor. Există o mare diferență între ferestrele din uPVC și lemnul de modă veche, care a trebuit să fie revopsit continuu și verificat pentru putregai.

Dacă doriți ca vitrajul să dureze o viață, există o listă simplă de verificare pe care o puteți parcurge. Întreținerea nu durează mult, dar vă poate ajuta să depistați problemele și să reduceți costul reparațiilor pe durata de viață a ferestrelor.

1 Spălarea ferestrelor și a cadrelor

Să-l scoatem mai întâi pe cel mai evident. Spălarea geamurilor și esențiale, iar uPVC nu este scutit de necesitatea unei curățări. Cel mai bun lucru de făcut este să stabiliți o întâlnire regulată de curățare a geamurilor și să vă curățați ferestrele și ușile o dată pe lună.

Curățarea geamurilor ajută la menținerea părților în mișcare liberă și asigură murdăria nu se acumulează pe sticlă sau rame. Cu cât lăsați geamurile mai mult timp între curățări, există mai multe șanse ca murdăria să rămână ca cimentul, ceea ce înseamnă că ați putea deteriora geamurile atunci când încercați să o îndepărtați.

Dacă aveți sticlă autocurățată, curățați geamurile doar cu detergenți aprobați de producător.

2 Verificarea încuietorilor și balamalelor

Încuietorile din ferestrele noastre sunt concepute pentru a rezista atâta timp cât ferestrele în sine. Din când în când, este înțelept să deblocați și să deschideți fiecare fereastră pentru a verifica dacă încuietoarea este în stare bună.

Cheile ar trebui să fie întotdeauna depozitate aproape de ferestre, astfel încât să le puteți deschide într-un foc, iar ferestrele în sine ar trebui să se deplaseze ușor, fără să se lipească sau să se clatine.

3 Feriți-vă de umezeală și condens

Este normal să aveți o cantitate mică de condens pe geamuri iarna. Este un rezultat natural al aerului cald întâlnind frigul. Dar dacă vedeți cantități mari de condens care curg pe geamuri, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă cu dvs. geamurile duble sau triple .

Aveți grijă să apară și semne de umezeală în jurul ferestrei, inclusiv mucegai pe pereți sau pe cadru. În timp ce această mucegai nu va dăuna multor oameni, poate provoca alergiile, dacă sunteți sensibil la spori.

Asigurați-vă că vă ștergeți ferestrele în fiecare dimineață pentru a menține umezeala la distanță și luați în considerare utilizarea unui dezumidificator. Când este posibil (și în condiții de siguranță), deschideți ușor fereastra pentru a ventila încăperea sau montați orificiile de deschidere pe geamuri.

4 Șine de vid

Dacă aveți orice fel de fereastră glisantă, păstrați pistele și alergătorii liberi de gresie. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosiți furtunul de la aspirator și să îl rulați în jurul ferestrei cât timp este deschis.

Aceasta este, de asemenea, o tehnică esențială dacă aveți uși îndoite , deoarece orice particule din pistă pot provoca lipirea, răsucirea sau părăsirea completă a ușilor.

5 Feriți-vă de ușile care se lipesc

O ușă lipită este semnul unei probleme grave. Vedem frecvent ușile vechi din lemn pe care ocupanții se luptă să le schimbe. Pe măsură ce lemnul îmbătrânește, acesta începe să rețină apă și acest lucru poate provoca în cele din urmă ușa să se extindă în cadru.

Ușile lipite sunt o pacoste și pot fi zgomotoase. Deschiderea unei uși blocate poate fi, de asemenea, periculoasă, iar o ușă care nu se potrivește poate să nu se blocheze corect. Înlocuiți ușa cu o ușă uPVC ieftină sau treceți la proprietățile izolante ale unei uși compozite.

Ascii art is not a thing of the past. You can use them to describe emotions and to create drawings using characters.

 

FERESTRE DE TOP

Profilul Salamander bluEvolution 92 este destinat caselor pasive, cu cel mai scut coeficient de transfer termic produs de SALAMANDER.

 

 PROFIL CLASA A

Profilul Salamander bluEvolution 92 face parte din categoria Clasa A, cu pereți exteriori de 3 mm.

 

 3 GARNITURI DE ETANSARE

Etanșarea cu garnituri pe 3 niveluri ale ferestrelor Salamander bluEvolution 92 asigura o izolare termica și fonica de TOP.

Echipare ROTO NX

– micro-ventilație pentru ferestre oscilo-batante

– pentru controlul climatului interior Anti-acționare greșita pentru ferestre oscilo-batante

– pentru utilizare corectă Tijă centrala canat inactiv pentru ferestrele în 2 canate, fără stâlp pe mijloc

– pentru utilizare ușoară Role tip ciuperca și blocatori de siguranța pentru ferestre oscilo-batante

– pentru siguranța sporita Mâner metalic Roto Line tip Secustik pentru siguranța îmbunătățita și utilizare confortabila

Feronerie ROTO NX

 Feroneria este una din cele mai importate parți ale unei ferestre. La Fereastra de TOP nu facem nici un compromis. Am ales sa echipam ferestrele cu feroneria ROTO NX, de ultima generație. ROTO NX este un sistem de feronerie produs în Germania, cu echipare de siguranța sporita. Protecția anti coroziune Roto Sil Level 6 garantează o utilizare îndelungată, chiar și în medii ostile de temperatura și umiditate.