Cum știu dacă geamul meu trebuie înlocuit?

 Trebuie să fiți conștienți când poate fi timpul să le înlocuiți

Nici o fereastră, indiferent din ce sunt făcute și cum sunt făcute, nu va dura pentru totdeauna. Au o durată de valabilitate, la fel ca orice altceva. În general, pentru Windows este de obicei între 15 și 20 de ani în medie. Cât durează de fapt, depinde de diverși factori, cum ar fi cadrul, condițiile meteorologice pe care trebuie să le suporte și cât de bine îi îngrijești.

Dacă aveți ferestre cu geam termopan, trebuie să fiți conștienți când poate fi timpul să le înlocuiți. Din fericire, nu trebuie să vă bazați pe simpla presupunere, deoarece există o mulțime de semne cruciale care indică faptul că este timpul să începeți să obțineți cotații pentru înlocuiri.

 

Există crapaturi vizibile în jur

 

În primul rând, dacă ați observat că este mai greu să vă mențineți casa caldă recent decât era în trecut, trebuie să verificați dacă există curenți în jurul ferestrelor. Schițele care vin direct de la ferestre indică faptul că sigiliile din jurul ferestrelor s-au uzat. Proiectele care provin din decalajul dintre zidăria proprietății dvs. și ferestrele sunt semne pe care sigilantele ar fi început să le poarte.

Deși ați putea înlocui pur și simplu sigiliul pentru intemperii, poate fi mai rentabil pe termen lung să înlocuiți complet ferestrele.

 

Există cipuri sau fisuri vizibile în geamul ferestrei

 

Un semn destul de evident că există ceva în neregulă cu ferestrele cu geam termopan, dar unul care merită subliniat este dacă există semne vizibile de uzură. Mai ales dacă există așchii sau fisuri în geamul de sticlă propriu-zis. În această situație, dacă nu doriți să vă ocupați în mod regulat de curenți, scurgeri sau chiar doar condens, singura soluție reală pe care o aveți este să le înlocuiți.

 

Aveți problema iritantă a condensului

Condensarea este mai mult decât un simplu inconvenient, este procesul de transformare a vaporilor sau gazului în lichid. Când temperatura sticlei, de exemplu, scade sub ceea ce este cunoscut sub numele de temperatura punctului de rouă al aerului din zona înconjurătoare, vaporii de apă care se găsesc în acel aer se transformă sau se condensează în acele picături de apă de la suprafață cu care ne enervăm cu toții .

Pe baza vaporilor de apă prezenți în atmosferă, punctul de rouă se modifică. Când condițiile sunt înfundate, condensul va apărea la temperaturi mult mai ridicate, în timp ce în condiții mai reci, condensul va apărea chiar dacă atmosfera are niveluri de umiditate.

Când se formează condens în spațiul dintre foile de geam din ferestrele dvs., aceasta este mai mult decât o problemă minoră. Este un semn că sigiliul pentru aceste două foi de sticlă a dezvoltat o scurgere. Astfel, adică cavitatea gazului nu mai este sigilată între cele două geamuri.

Când se întâmplă acest lucru, este crucial să vă înlocuiți imediat geamurile termopan.

Ferestrele dvs. au scurgeri de apă

Scopul ferestrelor este acela de a păstra condițiile meteorologice în exteriorul proprietății dvs. Prin urmare, atunci când aveți scurgeri de apă prin ramele ferestrelor proprietății dvs., este un semn că ar putea exista o problemă cu sigiliul meteorologic. Dacă știți că nu este sigiliul, atunci înseamnă că ar putea exista un blocaj în secțiunea de drenaj.

Dacă ferestrele dvs. sunt vechi sau se apropie de 15-20 de ani de viață, este puțin probabil să fie o soluție rentabilă pentru a încerca pur și simplu să le reparați. În schimb, trebuie să le înlocuiți complet.

 

Facturile dvs. de energie au crescut

Un alt semn mai evident al problemelor cu geam termopan este dacă facturile de utilități au crescut considerabil. Deoarece ferestrele sunt concepute pentru a menține căldura și aerul rece afară, atunci când constatați că utilizați încălzirea centrală sau încălzitoarele suplimentare și acest lucru vă afectează facturile, trebuie să verificați ferestrele pentru a vedea dacă acestea sunt motivul.

 

Dificultate în utilizarea Windows

Un alt semn destul de evident, dar important de care aveți nevoie pentru a înlocui geamurile termopan este dacă acestea nu funcționează corect. Ferestrele sunt proiectate să se deschidă și să se închidă fără probleme, fără a fi nevoie de multă forță. Atunci când acest lucru nu mai este cazul, nu este doar o pacoste, dar vă prezintă probleme de siguranță. Dacă trebuie să scăpați de proprietate din cauza unui incendiu etc. și fereastra nu se deschide, costul ar putea fi mult mai scump decât prețul înlocuirii acestora.

 

FERESTRE DE TOP

Profilul Salamander bluEvolution 92 este destinat caselor pasive, cu cel mai scut coeficient de transfer termic produs de SALAMANDER.

 

 PROFIL CLASA A

Profilul Salamander bluEvolution 92 face parte din categoria Clasa A, cu pereți exteriori de 3 mm.

 

 3 GARNITURI DE ETANSARE

Etanșarea cu garnituri pe 3 niveluri ale ferestrelor Salamander bluEvolution 92 asigura o izolare termica și fonica de TOP.

Echipare ROTO NX

– micro-ventilație pentru ferestre oscilo-batante

– pentru controlul climatului interior Anti-acționare greșita pentru ferestre oscilo-batante

– pentru utilizare corectă Tijă centrala canat inactiv pentru ferestrele în 2 canate, fără stâlp pe mijloc

– pentru utilizare ușoară Role tip ciuperca și blocatori de siguranța pentru ferestre oscilo-batante

– pentru siguranța sporita Mâner metalic Roto Line tip Secustik pentru siguranța îmbunătățita și utilizare confortabila

Feronerie ROTO NX

 Feroneria este una din cele mai importate parți ale unei ferestre. La Fereastra de TOP nu facem nici un compromis. Am ales sa echipam ferestrele cu feroneria ROTO NX, de ultima generație. ROTO NX este un sistem de feronerie produs în Germania, cu echipare de siguranța sporita. Protecția anti coroziune Roto Sil Level 6 garantează o utilizare îndelungată, chiar și în medii ostile de temperatura și umiditate.