Pentru o utilizare indelungata

Să aibă o durată de viaţă cât mai mare

Tâmplăria din PVC este în partea de sus a alegerilor noastre, atât pentru reședințe, cât și pentru zonele destinate activităților profesionale sau recreative. Motivul care stă la baza acestei alegeri constă în beneficiile pe care ni le oferă acest tip de tâmplărie pe termen lung: excelentă durabilitate , confort sporit datorită izolare fonică proprietăților de și eficiență energetică printr-un nivel ridicat de izolare termică . Cu toate acestea, pentru a ne putea bucura de toate aceste avantaje pentru o lungă perioadă de timp și în același timp pentru a face investiția noastră mai eficientă, este important să fim atenți la utilizarea și manipularea tâmplăriei din PVC, precum și la întreținerea și curățarea acesteia. . Astfel, putem fi siguri că din PVC ferestrele și ușile vor avea o durată de viață mai lungă, deoarece nu ne place să aruncăm doar bani pe fereastră.

Pentru ca ferestrele dvs. să aibă o durată de viaţă cât mai mare, vă sfătuim urmatoarele:

 1. Pentru curăţarea profilelor de fereastră, se vor utiliza curăţători casnici cu acţiune blândă (ca de exemplu detergent lichid de vase), dar care să nu conţină solvenţi. Nu se va utiliza niciodată pentru curăţare, praf abraziv sau diluant.
 2. Întreţinerea feroneriei: Deoarece fereastra dvs a fost echipată cu o feronerie de foarte bună calitate, întreţinerea acesteia este foarte simplu de realizat de către dvs: verificaţi cel putin o dată pe an uzura părţilor componente mobile ale sistemului de feronerie, părţile de închidere şi ciupercile de blocare şi gresaţi foarfeca de oscilobatare precum şi colţarele cu vaselină tehnică.

*Notă* Garniturile nu necesită o întreţinere deosebită!

 • niciodată să nu plasaţi un obstacol în zona de deschidere dintre cercevea şi ramă;
 • evitaţi orice încărcare suplimentară pe cercevea;
 • nu presaţi cerceveaua peste glaful lateral;
 • in zona dintre cercevea şi ramă există pericolul rănirii prin prinderea părţilor corpului.

Umiditatea camerei creşte continuu, prin cea eliberată constant de oameni, precum şi prin gătit, aburul de la baie etc. Dacă nu există o regularitate a aerisirii sau există o aerisire incorectă, în mod sigur se va dezvolta condensul sau mucegaiul, ceea ce cauzează serioase probleme de sănătate.

  Aerisirea încrucişată Ferestrele şi uşile dintr-o cameră sunt deschise complet. Este indicată a se realiza de 3 – 4 ori/zi în perioada lunilor de iarnă.
  Aerisirea şoc -> Ferestrele dintr-o cameră sunt deschise complet. Aerisirea şoc este recomandată să se efectueze de 3 – 4 ori/zi în perioada lunilor de iarnă.
  Aerisirea constantă -> Pierderile de căldură inutilă prin deschiderea oscilantă a ferestrei, răcindu-se foarte mult încăperea.
 1. Niciodată să nu închideţi complet căldura pe perioada în care nu sunteţi în încăpere. Răcirea constantă şi reîncălzirea sunt mult mai scumpe decât menţinerea unei temperaturi medie mai joasă.
 2. Verificaţi umiditatea utilizând un higrometru. Nivelul umidităţii din casă nu are voie să depăşească 65%. Valorile umidităţii sub 35% sunt de asemenea dăunătoare sănătăţii.
 3. Ţineţi uşile dintre camere închise, deoarece căldura este diferită în acestea.
 4. Niciodată nu aerisiţi dintr-o cameră într-alta, întotdeauna se va aerisi cu aer curat din afară.
 5. Când se formează o cantitate mare de vapori de apă (de exemplu la gătit), se aeriseşte imediat cu aer din exterior, având grijă ca aburul să nu pătrundă în celelalte încăperi.
 6. În cazul în care e necesar a se usca rufele în interiorul camerei, se va aerisi mai des.
 7. Menţineţi o distanţă de aproximativ 5 cm între peretele încăperii şi mobilierul din camere.
 8. Aerisiţi camera utilizând unul din tipurile enumerate mai sus.

 

FERESTRE DE TOP

Profilul Salamander bluEvolution 92 este destinat caselor pasive, cu cel mai scut coeficient de transfer termic produs de SALAMANDER.

 

 PROFIL CLASA A

Profilul Salamander bluEvolution 92 face parte din categoria Clasa A, cu pereți exteriori de 3 mm.

 

 3 GARNITURI DE ETANSARE

Etanșarea cu garnituri pe 3 niveluri ale ferestrelor Salamander bluEvolution 92 asigura o izolare termica și fonica de TOP.

Echipare ROTO NX

– micro-ventilație pentru ferestre oscilo-batante

– pentru controlul climatului interior Anti-acționare greșita pentru ferestre oscilo-batante

– pentru utilizare corectă Tijă centrala canat inactiv pentru ferestrele în 2 canate, fără stâlp pe mijloc

– pentru utilizare ușoară Role tip ciuperca și blocatori de siguranța pentru ferestre oscilo-batante

– pentru siguranța sporita Mâner metalic Roto Line tip Secustik pentru siguranța îmbunătățita și utilizare confortabila

Feronerie ROTO NX

 Feroneria este una din cele mai importate parți ale unei ferestre. La Fereastra de TOP nu facem nici un compromis. Am ales sa echipam ferestrele cu feroneria ROTO NX, de ultima generație. ROTO NX este un sistem de feronerie produs în Germania, cu echipare de siguranța sporita. Protecția anti coroziune Roto Sil Level 6 garantează o utilizare îndelungată, chiar și în medii ostile de temperatura și umiditate.